Ruční struhadla (13)
Nastrouhejte si sýr na pizzu, okurky do salátu, mrkev na sladkou pochoutku nebo rozdrťte česnek na čerstvé langoše. Struhadla mají v kuchyni téměř každodenní využití. Vyberte si takové, které vám padne do očí i do ruky. Více
Nastrouhejte si sýr na pizzu, okurky do salátu, mrkev na sladkou pochoutku nebo rozdrťte česnek na čerstvé langoše. Struhadla mají v kuchyni téměř každodenní využití. Vyberte si takové, které vám padne do očí i do ruky. Více
Téměř do každého jídla je potřeba něco nastrouhat, naplátkovat nebo nadrtit. Pokud nejste příznivci elektrických kuchyňských mixérů a sekáčků a rádi si všechny ingredience připravujete doma, bezesporu potřebujete mít mezi vybavením ve vaší kuchyni ruční struhadla. Lidově se jim někde také říká strouhátka nebo strouhadla. Lze je použít na strouhání sýrů, salámů, okurek, brambor, řepy, jablek, mrkve, cuket, dýní, zelí, citronové kůry, vařených vajec, čokolády a dalších přísad do sladkých i slaných jídel. Nejpoužívanější jsou strouhací plochy najemno, nahrubo nebo na plátky.
Struhadla jsou vyrobená z kvalitní nerezové oceli, takže se neprohýbají, jsou pevná a nereziví. Některá mají plastové úchytky, jiná rovněž nerezové. Pomůcky na strouhání se liší počtem stran a tvarem krouhacích děr s ostrými hranami. Každý typ struhadla je vhodný pro jiné druhy potravin. Ministruhadla slouží na koření a potraviny, které obvykle přidáváme v malých jemně drcených dávkách. Ideální jsou pro drcení česneku, strouhání zázvoru, hořké čokolády nebo muškátového oříšku.